Untitled Document Untitled Document
Image Gallery Φωτογραφικό Αρχείο Email Επικοινωνία SitemapSitemap
Untitled Document
 
 
Βιογραφικά σημειώματα μουσικών:
 

Λάρκος Λάρκου (λαούτο, φωνή)

Γεννήθηκε στο χωριό Κοντέα Αμμοχώστου στις 6 Φεβρ.1973.1993 – 2001 : Σπουδές στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακές έρευνες στον τομέα ανθρωπολογία της μουσικής και κυπριακό παραδοσιακό τραγούδι. Ασχολείται συστηματικά με φωνητική και τραγούδι (διδασκαλία και εκτέλεση), εκτέλεση νυκτών εγχόρδων (κιθάρα, λαούτο, ούτι, μαντολίνο, μπουζούκι, κ.ά.) και μουσική τεχνολογία. Ασχολείται επίσης με movement and body awareness. Ίδρυσε τα μουσικά σχήματα «Τραγούδια του κόσμου» και «Κυπρογένεια».Εργάζεται ως έκτακτος καθηγητής μουσικής στη μέση εκπαίδευση και από το 2001 διδάσκει μουσική στη Δραματική Σχολή «Βλαδίμηρος Καυκαρίδης». Από το 2001 γράφει μουσική για θέατρο και συνεργάστηκε με τον ΘΟΚ, το Σατιρικό θέατρο, το Θέατρο «Σκάλα», την «ΕΘΑΛ», το θέατρο «Αντίδοτο» κ.ά. ως συνθέτης ή/ και εκτελεστής.

 
 

Ερσέν Σουρουρί (βιόλα, πλήκτρα)

Γεννήθηκε στην Κερύνεια. Από τα 10 του χρόνια σπούδασε βιόλα σε μουσικό σχολείο στην Τουρκία. Στην Κύπρο συνεργάζεται ως μουσικός και συνθέτης με την Δημοτική ορχήστρα κατεχόμενου Δήμου Λευκωσίας και με άλλα σχήματα

 
 

Χάρης Ιωάννου (σαξόφωνο σοπράνο, μπάσο κλαρίνο)

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1976. Σπούδασε εκτέλεση και σύνθεση τζαζ στο Berklee College of Music , στη Βοστόνη. Το 2001 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Νέα Υόρκη. Επιστρέφοντας στην Κύπρο συνεργάζεται με πολλά μουσικά σχήματα κάνοντας εμφανίσεις στο νησί και σε άλλες χώρες.

 
 

Μιχάλης Μιχαήλ (τρομπέτα, φλικόρνο)

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1967. Συνεργάστηκε ως σολίστας με την Συμφωνική ορχήστρα του English School , τη μπάντα της Εθνικής φρουράς (ΣΜΕΦ), τη Συμφωνική Ορχήστρα νέων Κύπρου (ιδρυτικό μέλος), το κουαρτέτο χάλκινων πνευστών « Cyprus Brass ”, την Κρατική Ορχήστρα Δωματίου Κύπρου κ.ά.

 
 
Νέναντ Μπογκντάνοβιτς (ακορντεόν)

Γεννήθηκε στην Σερβία το 1975 Το 1994 έγινε δεκτός στην Εθνική Μουσική Ακαδημία Π.Ι.Τσαίκόφσκι της Ουκρανίας, στην τάξη του καθηγητή Παύλο Φενιούκ, με ειδικότητα το ακορντεόν. Τον Απρίλιο του 2002 παρουσιάστηκε με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου. Είναι Πρόεδρος του οργανισμού «Μουσικά Νιάτα Κύπρου» (Jeunesses Musicales Cyprus).

 
 

Τζιαχίτ Κουτραφαλί (ηλεκτρικό μπάσο)

Γεννήθηκε στην Κύπρο. Σπούδασε μπάσο και βιολοντσέλο στο Πανεπιστήμιο της κατεχόμενης Κύπρου.

 
 

Μάριος Νικολάου (τύμπανα, κρουστά)

Γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1974. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ στα κρουστά με την “Kαμεράτα” στο “Μέγαρο Μουσικής Αθηνών” και στα τύμπανα με την “Κ.Ο.Κ.” (Κρατική Ορχήστρα Κύπρου). Συνεργάστηκε με πολλές ορχήστρες στην Γερμανία ενώ τώρα συμπράττει με τις πλείστες Ελληνικές ορχήστρες (Κ.Ο.Α, Ε.Ρ.Τ. , Ορχήστρα των Χρωμάτων).

 
 

Ρόδος Παναγιώτου (ντραμς)

Γεννήθηκε το 1977 στη Λεμεσό. 2000- 2005 σπούδασε latin Jazz και world music στο Roterdam Conse rvatorium , στην Ολλανδία. Από το 2005 παίζει με διάφορα συγκροτήματα και διδάσκει μουσική στην Κύπρο.

 
 

Ιλκέρ Καπτάνογλου (βιολί, κλαρίνο σε σολ)

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1947. Το 1976 τελείωσε το Royal Schools of Music ως εκτελεστής βιολιού. Είναι μέλος της Ορχήστρας του κατεχόμενου δήμου Λευκωσίας, ως εκτελεστής βιόλας, συνθέτης και ενορχηστρωτής.

 
 

Χριστίνα Πιερή (φωνή)

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1980. Σπούδασε νηπιαγωγός (Πανεπιστήμιο Κύπρου). Συνεργάστηκε ως τραγουδίστρια με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, συμμετείχε στο μουσικό σχήμα «Τερψιχορία», στην ορχήστρα αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων, «Τέρπανδρος” etc

 
 

Ζελίς Σουρουρί

Γενήθηκε στην Κερύνεια . Είναι αυτοδίδακτη τραγουδίστρια της τζαζ.. Σπουδάζει Στη Δραματική Σχολή.

 
 

Σάββας Χουβαρτάς

Ο Σάββας Χουβαρτάς γεννήθηκε στην Πεντάγυια Κύπρου το 1968. Σπούδασε Αρμονία ( Πτυχίο ) και Κλασσική K ιθάρα στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα (1990 -1995) και Ηλεκτρική Κιθάρα στο τμήμα της Jazz στο Κονσερβατόριο του Μπίρμινγχαμ στην Αγγλία ( BMus in Jazz 2000-2003). Κατέχει επίσης το δίπλωμα ATCL στην Κλασσική Κιθάρα από το Trinity College στο Λονδίνο (2000).

Από το 1993 δημιουργεί μουσικά σύνολα και παρουσιάζει αυθεντικές συνθέσεις και διασκευές της ελληνικής κα ξένης μουσικής . Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες στην Κύπρο ( Κρατικής Ορχήστρας Κύπρου , Γιώργου Νταλάρα , Μιλτιάδη Πασχαλίδη , Ευαγόρα Καραγιώργη , Φεστιβάλ Jazz Πωμού ) και στο εξωτερικό ( Lernfest 99' Folklore Music Festival , Βερολίνο ). Έχει επιμεληθεί μουσική για θέατρο , συμμετείχε στην ηχογράφηση του δίσκου του Ευαγόρα Καραγιώργη ‘ Τόποι σε Χρώμα Λουλακί ', όπως επίσης και σε διάφορες άλλες ηχογραφήσεις δίσκων στην Κύπρο . Από το 1998 διδάσκει Κιθάρα και Θεωρία Μουσικής.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται σε Jazz and Funk σύνολα στην Κύπρο , και από το 2003 παρουσιάζει κατά καιρούς τη δική του μουσική , η οποία χαρακτηρίζεται από το ελληνικό στοιχείο και επικεντρώνεται στον αυτοσχεδιασμό .

 
 

Ελεονώρα Ρούσου

Η Ελεονώρα Ρούσου σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου (1984-1996), απ΄ όπου πήρε πτυχίο Πιάνου και πτυχίο Φλάουτου και στο Πανεπιστήμιο του Sheffield Αγγλίας (1996-2001) αποκτώντας τους τίτλους BMus Honours και ΜΑ Music Psychology. Την χρονιά 1996-97 βραβεύθηκε με την Πανβρεττανική υποτροφία Sir Thomas Beecham. Υπήρξε μέλος πολλών μουσικών σχημάτων (κλασικά, παραδοσιακά, ροκ, πειραματικά). Ανασυγκρότησε και διηύθυνε την Παιδική Χορωδία του Δήμου Λατσιών από το 2003 μέχρι το 2007. Διδάσκει πιάνο, φλάουτο και ακουστικά. Τώρα σπουδάζει φλάουτο στο Κονσερβατόριο Codarts του Ρόττερνταμ στον κλάδο της τζαζ.

Untitled Document
GREEK ENGLISH

Untitled Document
Untitled Document
Καταχωρείστε το email σας για
να λαμβάνετε τα νέα μου.

 

Untitled Document
Design and Development by:
Exarsis Business Solutions Ltd
Copyright © 2007. Larkos Larkou. All rights reserved.